StJansdal1

Gezamenlijk revalideren na een knieoperatie

Patiënten, die een heup- of knievervangende operatie hebben ondergaan, kunnen gezamenlijk revalideren bij het St Jansdal. En dat kan voordelen bieden.

 

Lotgenotencontact

Patiënten zullen zoveel mogelijk bij elkaar op één kamer worden ingedeeld, zodat als het ware een vorm van lotgenotencontact kan ontstaan. Op die manier kunt u steun aan elkaar hebben tijdens uw revalidatiefase.

 

Na de operatie uit bed

Aangezien u niet ziek bent, is het beleid erop gericht u zo snel mogelijk uit de patiëntenrol te halen. U moet natuurlijk herstellen van de wond, maar met het nieuwe gewricht bent u eigenlijk meteen in staat tot staan en lopen. Het is de bedoeling dat u al op de dag na de knieoperatie weer uw kleren aantrekt om (zoveel mogelijk) deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven.

 

De huiskamerDe huiskamer

Dit betekent dat u van deze dag grotendeels in de speciaal daarvoor ingerichte huiskamer op de afdeling kunt verblijven. Voor veel mensen is dit een hele omslag, aangezien het dragen van nachtkleding tijdens het verblijf in het ziekenhuis in het verleden als normaal beschouwd werd. Het vraagt derhalve met name van u een andere houding. U gaat meteen de dag na de operatie al actief aan de slag met oefenen. De fysiotherapeut komt met u lopen en geeft u oefeningen voor het trainen van de spieren

 

Prettig voelen

In andere ziekenhuizen zijn er al uitgebreid ervaringen opgedaan met deze benadering en het bevalt goed. We hopen dat ook u hiervan voordeel heeft. Natuurlijk zal er niets worden geforceerd of overhaast. Voor ieder individu kan de situatie anders zijn en daar zal uiteraard rekening mee gehouden worden. Geeft u vooral aan waar u zich prettig bij voelt.